Over Topsport


Wushu
Beoefen je wushu op topsport-niveau en ben je lid van een bij de FOG/sectie Wushu Nederland aangesloten vereniging? Dan biedt de FOG een uniek topsport trainingsprogramma voor zowel taolu (vormen) als sanda (full-contact vechten). Met steun en gelden vanuit NOC*NSF worden de nationale selecties op hoogwaardig niveau begeleid, getraind en voorbereid op uitzending voor Nederland naar (inter)nationale wedstrijden, Wereld en Europese Kampioenschappen. De nationale selecties trainen onder toonaangevende internationale coaches zowel in Nederland als periodiek op intensieve training of ‘boot camps’ in China of elders in de wereld.
De FOG heeft met NOC*NSF het ambitieniveau neergelegd om met haar topsporters bij de top tien van de wereld te behoren. Dankzij de kwaliteit van het topsport-programma hebben een drietal atleten op het laatste WK) een topsport-status (A of B) weten te behalen. Dit is een status waar de betreffende sporters veel voordelen kunnen halen voor hun topsportcarrière.

Best ranking of NL on the 13th World Championships Wushu (2015).
foto vechter op 13e wereld kamioenschappen Wushu
Tim Sastrowiardjo: 5th place Tajiiquan (picture is of his taiji chen performance)

Sportpsychologie Bulletin  Het Sportpsychologie Bulletin is een redactioneel onafhankelijk tijdschrift van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN) en de Vlaamse Vereniging voor Sportpsychologie (VSPN) Lees het hier
logo vereniging voor sportpsychologie in nederland

Nationale Commissie Topsport
Dhr. G.B.M. Dielissen(Topsport coördinator)
Dhr. Wouter Witsel (sportmedische zaken)
Dhr. Loe Hoyer  (coach Sanda, coach taolu jeugd)
Dhr. Chilung Yung (senior coach taolu) 
Dhr. Niek op 't Ende (Internationaal jurylid taolu)
Dhr. Travis Schlee (internationaal jurylid sanda)


Topsport Statushouders
De statussen worden verleend op grond van geleverde prestaties op door de EWUF en/of IWUF erkende internationale evenementen en volgends afspraken met NOC*NSF betreffend meetmomenten.  
A-status
Tim Sastrowiardjo (taolu, taijiquan/taijijian)
B-status 
Erlin Geraedts
Shaobo Tang

foto team wushu op 12e wereldkampioenschappen
  • Foto van NL team op 12e WK 

  • logo antidoping NZVT logo DOPEFREE
    Documenten & nieuws